Fit for the future CHALLENGE

Het proces van het opstellen van de routekaart geeft een sense of urgence. En vormt de opmaat om de ambitie te gaan verkennen, verfijnen, versterken en waar te maken. Met de Fit-for-the-future challenge wordt alle energie gemobiliseerd om de gesignaleerde knelpunten onder de loep te nemen, scherp te krijgen en er werk van te maken.

Met het aangaan van een challenge worden de troepen opgetrommeld, voorzien van een gevoel van richting - mogelijk duiding - en komt er vaart in. Door de collectieve uitdaging ontstaat er al direct samenhang en kan de organisatie boven zichzelf uitstijgen. En dat is nodig, want de toenemende complexiteit buiten de deur doet een beroep op ieders intelligentie binnendeurs. Doorbreek de waan van de dag;
Zet regie op het succes van (over)morgen.
Naarmate medewerkers weten waaraan ze bijdragen en de voortgang ervaren neemt hun betrokkenheid toe. Management en medewerkers gaan zich commiteren aan de benoemde prioriteiten en nemen eigenaarschap. Korte termijn verbeteracties worden verbonden aan lange termijn uitdagingen. Om kansen te creëren in het nu (exploitatie van het bestaande), morgen (innovatie van iets nieuws) en overmorgen (exploreren van een thema). Taskforces en projectteams gaan speerpunten ownen. Van kop tot staart oppakken: uitdenken, onderbouwen, inplannen en in gang zetten.

TIJD VOOR ACTIE! >>